Appeltaart van Omaatje
(8 - 10 personen) |
Benodigdheden: |
Ø 24 cm |
Ø 26 cm |
Bodem: |
150 gram basterdsuiker
200 gram boter of planten margarine
300 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
zout
paneermeel |
180 gram basterdsuiker
240 gram boter of planten margarine
360 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
zout
paneermeel |
Bodem: |
4 goudrenetten
3 eetlepels rozijnen
kaneel naar smaak
basterdsuiker naar smaak |
5 goudrenetten
4 eetlepels rozijnen
kaneel naar smaak
basterdsuiker naar smaak |
Bereiden:
-
Meng de boter, basterdsuiker, het ei en wat zout goed door elkaar met de mixer.
-
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng dit alles met de mixer tot een samenhangend deeg en laat het ± 30 minuten in de koelkast rusten.
-
Beboter intussen de springvorm en strooi er wat bloem over.
-
Bedek de vorm met het deeg (iets achter houden voor de bovenkant!).
-
Strooi wat paneermeel over de bodem.
-
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
-
Rasp de appel op de grove rasp.
-
Meng de appel met de rozijnen, kaneel en basterdsuiker en verdeel dat over het deeg.
-
Bedek de taart met reepjes van het overgebleven deeg.
|
Soort oven |
Voorverwarmen |
Bakken |
Plaats |
Gasoven |
10 minuten op stand 5 (220º) |
± 45 minuten op stand 5 (220º) |
2e van onderen |
Elektrische oven |
10 minuten op stand 7 (220º) |
± 45 minuten op stand 7 (220º) |
2e van onderen |
Hete lucht oven |
10 minuten op 200º |
± 45 minuten op 200º |
2e van onderen |
|