Appeltaart van Omaatje
(8 - 10 personen)
 
Benodigdheden: Ø 24 cm Ø 26 cm
Bodem: 150 gram basterdsuiker
200 gram boter of planten margarine
300 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
zout
paneermeel
180 gram basterdsuiker
240 gram boter of planten margarine
360 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
zout
paneermeel
Bodem: 4 goudrenetten
3 eetlepels rozijnen
kaneel naar smaak
basterdsuiker naar smaak
5 goudrenetten
4 eetlepels rozijnen
kaneel naar smaak
basterdsuiker naar smaak

Bereiden:

  • Meng de boter, basterdsuiker, het ei en wat zout goed door elkaar met de mixer.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng dit alles met de mixer tot een samenhangend deeg en laat het ± 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Beboter intussen de springvorm en strooi er wat bloem over.
  • Bedek de vorm met het deeg (iets achter houden voor de bovenkant!).
  • Strooi wat paneermeel over de bodem.
  • Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Rasp de appel op de grove rasp.
  • Meng de appel met de rozijnen, kaneel en basterdsuiker en verdeel dat over het deeg.
  • Bedek de taart met reepjes van het overgebleven deeg.
Soort oven Voorverwarmen Bakken Plaats
Gasoven 10 minuten op stand 5 (220º) ± 45 minuten op stand 5 (220º) 2e van onderen
Elektrische oven 10 minuten op stand 7 (220º) ± 45 minuten op stand 7 (220º) 2e van onderen
Hete lucht oven 10 minuten op 200º ± 45 minuten op 200º 2e van onderen