Nacho's
met gehakt
(2 personen) |
Benodigdheden:
-
200 gram rundergehakt
-
1 ui
-
bosuitjes
-
2 paprika’s
-
4 tomaten
-
1 teentje knoflook
-
1 theelepel paprikapoeder
-
¼ theelepel chilipoeder
-
½ theelepel komijnpoeder
-
zak tortilla chips
-
± 200 gram oude geraspte kaas
-
peper
-
zout
-
olie
-
desperados bier
-
limoen
Bereiden:
-
Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook erboven uit.
-
Snijd de bosui in reepjes.
-
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd deze kleine blokjes.
-
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd deze in kleine stukjes.
-
Verhit 'n beetje olie in de wok.
-
Fruit hierin de gesnipperde uien en knoflook.
-
Voeg na ongeveer 2 minuten het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul.
-
Als het gehakt gaar is de stukjes paprika en tomaat toevoegen en ± 5 minuten meebakken.
-
Vul de bodem van een ovenschaal met een laagje verkruimelde tortillachips.
-
Schep hier ongeveer de helft van het gehaktmengsel overheen.
-
Strooi de bosui en wat kaas over het gehaktmengsel.
-
Daarna weer een laagje tortillachips, de rest van het gehaktmengsel.
-
Eindig met tortillachips gemengd met kaas.
-
Zet de schaal in de oven.
|
Soort oven |
Voorverwarmen |
Bakken |
Plaats |
Gasoven |
niet |
30 minuten op stand 5 (220º) |
midden |
Elektrische oven |
niet |
30 minuten op stand 7 (220º) |
midden |
Hete lucht oven |
niet |
30 minuten op 200º |
midden |
|