Nacho's met gehakt
(2 personen)
 
Benodigdheden:
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • bosuitjes
  • 2 paprika’s
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • zak tortilla chips
  • ± 200 gram oude geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • olie
  • desperados bier
  • limoen
Bereiden:
  • Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook erboven uit.
  • Snijd de bosui in reepjes.
  • Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd deze kleine blokjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd deze in kleine stukjes.
  • Verhit 'n beetje olie in de wok.
  • Fruit hierin de gesnipperde uien en knoflook.
  • Voeg na ongeveer 2 minuten het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul.
  • Als het gehakt gaar is de stukjes paprika en tomaat toevoegen en ± 5 minuten meebakken.
  • Vul de bodem van een ovenschaal met een laagje verkruimelde tortillachips.
  • Schep hier ongeveer de helft van het gehaktmengsel overheen.
  • Strooi de bosui en wat kaas over het gehaktmengsel.
  • Daarna weer een laagje tortillachips, de rest van het gehaktmengsel.
  • Eindig met tortillachips gemengd met kaas.
  • Zet de schaal in de oven.
Soort oven Voorverwarmen Bakken Plaats
Gasoven niet 30 minuten op stand 5 (220º) midden
Elektrische oven niet 30 minuten op stand 7 (220º) midden
Hete lucht oven niet 30 minuten op 200º midden